reklam
reklam
DOLAR35,3920% 0.14
EURO36,4963% -0.06
STERLIN43,5846% 0.1
FRANG38,8155% 0.16
ALTIN3.041,60% 0,30
BITCOIN93.330,61-0.994
reklam

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve MESAM’dan işbirliği

Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğini kutladı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Ankara Büyükşehir Belediyesi ve MESAM’dan işbirliği
reklam

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen geceye MESAM Başkanı Recep Ergül, başkan vekili ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mustafa Kul, yönetim kurulu üyeleri, aralarında Musa Eroğlu, Mehmet Seske, Kadir İpek gibi sanatçıların da olduğu 400 MESAM üyesi katıldı.

Gecede, 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler de unutulmadı. MESAM tarafından hazırlanan deprem videosu, geceye katılanlara duygulu anlar yaşattı.

Gecenin ev sahipliğini üstlenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MESAM üyeleri ve sanatçıları tarafından büyük ilgi gördü.

“ANKARA MODELİNİ TÜM ÜLKEDE HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin düzenli telif ödeyen tek belediye olduğunu belirten MESAM Başkanı Recep Ergül yaptığı konuşmada, siyasetin bir tarafı olmadıklarını söyledi.

Recep Ergül, “Geçen yıl Mansur Yavaş’la görüşmemizin ardından hemen harekete geçtiler. Konser lisanslama ve Ankara’da yaşayan sanatçılarımıza sahip çıkan bir model ortaya konuldu. Hedefimiz bu modeli bütün illerimizde hayata geçirmek. Mansur Yavaş başkanımız buna bir öncülük yapmış oldu. Devamını da umarım biz getireceğiz” dedi.

Ergül sözlerine şöyle devam etti:

“Ankara’da bin 200 üyemiz var. Pandemi döneminde müzisyenlere, sanatçılara en fazla sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. 6 Şubat depremlerinde 11 gün boyunca deprem bölgesindeydik. En fazla rastladığımız kurum da Ankara Büyükşehir Belediyesi oldu. Sanata ve sanatçıya destek veren sayın Mansur Yavaş’a teşekkür ediyoruz.”

“BÜTÜN KONSERLERİMİZDE TELİF ÖDÜYORUZ”

Başkan Mansur Yavaş ise konuşmasında MESAM ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini söyledi.

MESAM’ın özellikle telif haklarında başarılı olduğunu söyleyen Mansur Yavaş, “Biz de bütün konserlerimiz de telif haklarımızı ödüyoruz. Hem hukukçu olarak hem de somut olmayan kültür mirasımıza katkımız olsun diye. Gelecek nesillere de aktarılsın, gitsin diye. İnşallah gidecek. Bugün sistemde kayıt olduğu için kaybolmuyor. Ancak Anadolu’da dolaşa dolaşa bu eserler Türkiye’ye kazandırıldı” dedi.

reklam