reklam
reklam
DOLAR34,9676% 0.18
EURO36,6424% 0
STERLIN44,3133% 0.09
FRANG39,1794% 0.13
ALTIN3.023,58% 0,57
BITCOIN99.630,78-1.522
reklam

İftar saati İstanbul, Ankara, İzmir’de kaçta? İl il iftar saatleri ve Ramazan imsakiyesi 2024

Nefsin terbiye edilmesi ve manevi arınma için Ramazan ayında oruç tutan vatandaşlar saatler ilerledikçe iftar vakti araştırmalarına hız veriyor. İftar saati İstanbul’da 19:14, Ankara iftar vakti 18:59, İzmir iftar saati 19:22’de olacak. İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere tüm illerimizin iftar saatleri haberimizde yer alıyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
İftar saati İstanbul, Ankara, İzmir’de kaçta? İl il iftar saatleri ve Ramazan imsakiyesi 2024
reklam

Ramazan ayının ilk günlerini yaşarken, oruç ibadetini yerine getiren vatandaşlar oruçlarını açmak için yaşadıkları ilde akşam ezanı yani iftar saat kaçta merak ediyor. 2024 Ramazan imsakiyesi ve iftar saatleri haberimizde yer alıyor.

İL İL İFTAR SAATİ

Yukarıdaki linkten il il iftar ve sahur vakitlerini görebilirsiniz. İller listesinden yaşadığınız ili seçerek, kendi ilinizin iftar saatini kontrol edebilirsiniz.

İSTANBUL İFTAR SAATİ

İstanbul’da Ramazan ayının ilk iftarı 19:14’de açılacak.

ANKARA’DA İFTAR SAAT KAÇTA?

Ankara’da bugün iftar saat 18:59’de açılacak.

İZMİR İFTAR VAKTİ

İzmir’de iftar vakti saat 19:22 olarak belirlendi.

ORUÇ TUTARKEN TOK TUTAN BESİN ÖNERİLERİ

Beslenme ve Diyet Uzmanı Asya Naz Al, sahur sofralarında daha fazla tok tutan ve kan şekerini dengeleyen besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamada Al, iftara kadar tokluk hissi veren besinlere ilişkin bilgi verdi.

Yumurtanın yüksek protein içeriği sayesinde tokluk hissi sağlarken vücudun enerjisini de dengelediğini belirten Al, yoğurdun da protein ve probiyotik içeriğiyle sindirimi düzenlediğini ve tokluk hissini artırdığını vurguladı.

Al, yüksek lif ve protein içeriği zengin mercimek, nohut, fasulye gibi kuru baklagillerin, kepekli ekmek, bulgur, esmer pirinç gibi kepekli tahılların sindirimi yavaşlattığını ve tokluk süresini uzattığını aktardı.

Lif açısından zengin sebzelerin tokluk hissini artırdığına değinen Al, badem, ceviz, fındık gibi kuruyemişler ile keten ve chia tohumunun sağlıklı yağ ve lif açısından zengin olduğundan dolayı tok tuttuğunu aktardı.

Al, oruç tutarken dengeli bir beslenme programı ile enerji ihtiyacının karşılanabileceğini aktararak, protein, lif ve sağlıklı yağlar içeren besinlerin ramazanda daha fazla tüketilmesi gerektiğine dikkati çekti.

İftar ve sahur öğünlerinde protein açısından zengin gıdalar tüketmenin kas onarımı için de önemli olduğunun altını çizen Al, şunları kaydetti:

“Tavuk, balık, yumurta, yoğurt ve süt gibi protein içeriği yüksek besinleri tercih edin. Lif açısından zengin gıdalar sindirimi düzenlerken tokluk hissini artırır. Bu da gün boyu enerji seviyenizi korur. Kepekli tahıllar, kuru baklagiller, sebze ve meyve gibi lif açısından zengin gıdaları tüketmek sindirimi iyileştirir ve kan şekeri seviyesini dengeler. Zeytinyağı, avokado, kuruyemişler ve tohum gibi sağlıklı yağlar vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar.”

reklam