reklam
reklam
DOLAR34,2832% -0.02
EURO37,0456% 0.05
STERLIN44,4604% -0.1
FRANG39,5243% -0.11
ALTIN3.019,02% -0,34
BITCOIN68.476,081.859
reklam

İki terörist 9 yıldır aranıyormuş!

TUSAŞ’a saldıran hainlerle ilgili yeni bilgilere ulaşıldı. Erkek teröristin 2016’da Şırnak’ın İdil ilçesinde hendek kazan PKK’lılardan biri olduğu ve 8 askerle polisin şehit edildiği saldırıya katıldığı belirlendi. Kadın teröristin de, Hakkari Başsavcılığı’nca 9 yıldır arandığı öğrenildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
İki terörist 9 yıldır aranıyormuş!
reklam

Ankara’da Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) yerleşkesine bombalı ve silahlı saldırıda bulunan ve yakalanacaklarını anlayınca intihar eden iki teröristin 9 yıldan beri aranmalarına rağmen Ankara’ya kadar gelip saldırı yapmaları istihbarat zaafiyeti iddialarını bir kez daha güçlendirdi.

Teröristlerden Ali Örek’in PKK’nın 16 Şubat 2016’da Şırnak’ın İdil İlçesinde başlatılan çukur, hendek ve barikat eylemlerinde yer aldığı belirlendi. Teröristin İdil’de 8 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırılarda yer aldığı belirlendi.

8 ASKER VE POLİSİ ŞEHİT ETTİ

Terörist Örek’in İdil’de Üsteğmen Mehmet Çiftçi, Astsubay Mehmet Uygun, uzman çavuşlar Musa Yılmaz, Mustafa Can Kalfe, Burak Güneş, Özel Harekât Polisleri Hakan Yılmaz, Muzaffer Tufaner ve Veysi Kakı’nın şehit edildiği saldırılara katılmak suçundan 9 yıldır arandığı öğrenildi.

SAHTE KİMLİKLE GELMİŞ

Teröristin İdil’de katıldığı saldırılar, gizlendiği ev, okul ve eklentilerinde de parmak izi örneklerinin çıkmış olması nedeniyle TEM Daire Başkanlığı arşiv veritabanında, Ankara’da gerçekleştirdiği hain saldırı sonrası parmak izi eşleşmesiyle kimliğinin tespit edildiği ve Ankara’ya da sahte kimlikle geldiği kaydedildi.

GÖNÜLLÜ OLMUŞ

Kadın terörist Mine Sevjin Alçiçek’in ise saldırı için gönüllü olduğu bildirildi. Alçiçek’in Irak’ın kuzeyindeki Zap Vadisi ile Hakkâri kırsalındaki Cilo Dağı bölgesinde uzun süre silahlı terör eylemlerinde bulunduktan sonra Gara Dağı’na geçerek burada canlı bomba eğitimi aldığı bildirildi. Kadın teröristin de 9 yıldan beri hakkında yakalama kararı vardı.

reklam