reklam
reklam
DOLAR34,2917% 0.01
EURO37,1174% 0.24
STERLIN44,5703% 0.14
FRANG39,6482% 0.2
ALTIN3.023,11% -0,21
BITCOIN68.690,011.346
reklam

İtalya’nın ‘süper polisi’, siber casusluk çetesi kurdu: Cumhurbaşkanı’nı hedef aldı

İtalya’nın ‘süper polisi’ tarafından yönetilen siber casusluk çetesi, iş insanları, siyasetçilerin ve ünlülerin kişisel bilgilerini ele geçirdi. Savcı, siber suçluların elindeki bilgilerin “demokrasi için bir tehdit” olduğunu söyledi

Yayınlanma Tarihi : Google News
İtalya’nın ‘süper polisi’, siber casusluk çetesi kurdu: Cumhurbaşkanı’nı hedef aldı
reklam

İtalyan basının haberine göre Milano Mafya ve Terörle Mücadele Savcılığı, ülkenin önde gelen isimlerini hedef alan siber casusluk şebekesini ortaya çıkardı. 

Ulusal basında yer alan haberlere göre Milano Mafya ve Terörle Mücadele Savcılığının yürüttüğü soruşturmayla, bir siber casusluk şebekesi ve yasa dışı faaliyetleri ortaya çıkarıldı. 

İtalya’nın ‘süper polisi’ tarafından yönetilen siber casusluk çetesi, savcılara göre “demokrasi için bir tehdit” oluşturdu.

LİDERLERİ ‘SÜPER POLİS’

İtalya’da bir dönem olağanüstü yetkilere sahip olmasından dolayı “süper polis” olarak anılan eski polis memuru Carmine Gallo’nun, casusluk şebekesini yönettiği aktarıldı.

‘Süper polis’ Carmine Gallo, siber casusluk çetesi lideri

 

Siber casusluk şebekesinin, ünlü simalara ait hassas ve özel bilgileri devletin veri tabanından yasa dışı şekilde ele geçirerek bunları dosyalayıp, milyonlarca avro karşılığında sattıkları ileri sürüldü. 

Soruşturmaya göre siber casusluk şebekesi, elde ettiği bilgileri kamuoyunu kontrol etmek ve halkın olaylara bakışını manipüle etmek için kullandı. Bu konuda ‘süper polis’ Gallo’nun uzmanlığı önemli rol oynadı.

CUMHURBAŞKANI BİLE GÜVENDE DEĞİL

Şebekenin, aralarında Senato Başkanı Ignazio La Russa ile çocukları, AC Milan kulübünün başkanı Paolo Scaroni, Devlet Yatırım Bankası’nın (CDP) Başkanı Giovanni Gorno Tempini gibi bazı üst düzey siyasilere ve bankacılara ait bilgileri ele geçirdiği ve bunları ülkenin içindeki ve dışındaki yasa dışı gizli örgütlere sızdırdığı açıklandı.

‘Süper polisin’ şebekesinin, ülkenin Cumhurbaşkanı’nın da kurumsal email adresini ele geçirdiği ve bu adresi kötü amaçlar için kullandığı öğrenildi.

DEMOKRASİ İÇİN TEHDİT

İtalyan polisi, eski süper polis Gallo ve elinde 15 terebayta denk 800 bin veriye sahip olduğu iddia edilen Nunzio Samuele Calamucci’nin de dahil 6 kişiyi göz altına alındı. Bunlardan bazılarının ev hapsinde olduğu açıklandı.

Mafya ile Mücadele Savcısı Giovanni Melillo, soruşturmayla ilgili açıklama yaptı. Melillo, “gizli veriler için devasa ve endişe verici bir pazar ortaya çıkardık” dedi.

Soruşturmadan sorumlu başka bir Savcı olan Francesco De Tommasi, “Bunların, bu ülkenin demokrasisi için bir tehlike teşkil eden bireyler olduğunu söylemek abartı olmaz” dedi.

reklam