reklam
reklam
DOLAR34,2959% 0.02
EURO37,0893% 0.14
STERLIN44,4893% -0.06
FRANG39,6457% 0.18
ALTIN3.022,15% -0,24
BITCOIN69.392,292.637
reklam

Tuttuğu balık sayesinde milyonlar kazandı

Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde çok sayıda kişi hobi olarak balık tutuyor. Fakat yurtdışında bu hobiyi kariyere dönüştüren, balık tutarak milyonlar kazanan çok sayıda bulunuyor. Amerikalı Kevin VanDam, yalnızca turnuvalardan 6,67 milyon euro para ödülü kazandı.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Tuttuğu balık sayesinde milyonlar kazandı
reklam

Balıkçılık dünyanın en yaygın hobilerinden biri olsa da çok az sayıda kişi bu hobiyi para kazandıran bir yönteme çevirmeyi başardı. Özellikle Amerika kıtasında oldukça yaygın bir etkinlik haline gelen balıkçılık, düzenlenen etkinliklere katılanlara milyonlarca euro kazandırmayı sağlayabiliyor.

BALIK TUTARAK MİLYONER OLDULAR

Greg Hackney

Balıkçı Greg Hackney, tarihte Major League Balıkçılık Dünya Şampiyonu olan, Orman Kupası’nı kazanan ve Yılın Bassmaster Balıkçısı unvanını kazanan tek balıkçıdır.

Boş zamanlarında bazen ok ve yay kullanarak geyik avlıyor. BassFan.com’a göre, Temmuz 2024’e kadar turnuvalardan 3,8 milyon dolar kazandığı söyleniyor, bu da yaklaşık 3,52 milyon euroya denk geliyor.

Aaron Martens

Aaron Martens, Greg Hackney’in hemen önünde. Balıkçı, birkaç kez Yılın Bassmaster Balıkçısı seçildi, 20 kez “Bassmaster Classic” ödülüne layık görüldü ve dört kez ikinci oldu. Trajik: 2020’de balık tutarken nöbet geçirdi ve bir buçuk yıl sonra beyin tümöründen öldü. Netz’e göre bir yarışmaya son katılımı, ölümünden yaklaşık üç ay önce, Ağustos 2021’de gerçekleşti. Kariyerinde 3,55 milyon euroya denk gelen yaklaşık 3,84 milyon dolar kazandı.

David Dudley

David Dudley daha da fazla para ödülü kazandı. Lynchburg, Virginia’dan çatı ustası, genç bir çocukken çeşitli spor dallarında aktifti. Hobileri arasında : basketbol, ​​beyzbol, futbol. Çevrimiçi portal “Field and Stream”e göre o sırada basketbol takımından atılmıştı. Sebep: Antrenman yapmak yerine balık tutma yarışmasına gitti. Instagram kanalında yarışmalardan 4,54 milyon avroya eşdeğer 4,9 milyon dolar kazandığını gururla yazıyor.

Kevin VanDam

Hayranları tarafından “KVD” olarak bilinen Kevin VanDam, para ödüllü balıkçıların mutlak kralı olarak kabul ediliyor. KVD kariyerine 1990 yılında 23 yaşındayken başladı. İki yıl sonra zaten Yılın Bas Ustası Olta Balıkçısı unvanını aldı – profesyonel balıkçılar arasında SON unvan – ve şimdiye kadarki en genç balıkçıydı!

Bugüne kadar bu unvanı altı kez kazandı ve tüm önemli yarışmaları birkaç kez kazandı. Ailesiyle daha fazla vakit geçirebilmek için 2023 yılında profesyonel sporcu olarak emekli oldu ancak ara sıra turnuvalara katılıyor.

Yalnızca turnuvalardan 7,2 milyon dolar, yani 6,67 milyon euroya eşdeğer para kazandı.

reklam

YORUM YAP

reklam

HAFTANIN MAÇLARI

DETAYLI FİKSTÜR
reklam