reklam
reklam
DOLAR34,2970% -0.01
EURO37,1880% 0.13
STERLIN44,6859% 0.08
FRANG39,6899% 0.07
ALTIN3.022,92% -0,03
BITCOIN69.765,862.974
reklam

Bitlis’te aç ayılar arabalara saldırdı

Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarındaki Nemrut Krater Gölü çevresinde yaşayan ve elle beslenmeleriyle sık sık gündeme gelen ayılar, yiyecek bulamayınca araçlara saldırmaya başladı. İnsanların elle beslenmelerine alışıp doğal yaşamlarından uzaklaşan ayılar, bu kez de araçları durduruyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Bitlis’te aç ayılar arabalara saldırdı
reklam

Bitlis’e yaklaşık 13 kilometre mesafede bulunan 2 bin 250 rakımlı Nemrut Krater Gölü çevresinde, son dönemde popülasyonu artan ayılar, hem fotoğraflamak hem de elle beslemek isteyen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Ancak bu durum, ayıların doğal yaşam alanlarından uzaklaşmasına ve piknikçilerin bıraktığı yiyeceklerle beslenmeye başlamasına yol açıyor. Kaldera çevresinde sıkça görülen ayılar, yiyecek bulmak amacıyla yol kenarlarına kadar inerek sürü halinde dolaşmaya başladı. Araçlarıyla bölgeye gelen ziyaretçiler, ayılara yiyecek veriyor. Ancak bu yiyeceklerin yetersiz kalması, ayıların araçların camlarına ve kapılarına saldırmasına neden oluyor.

Bitlis Eren Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Cihan Önen, Nemrut Kalderası’nda yaz boyunca bazı kişilerin ayıları elle beslediğine dikkat çekti. Yaklaşan kış aylarının bu durumu olumsuz etkileyebileceğini vurgulayan Dr. Önen, “Doğal beslenme alışkanlıkları değişen bu hayvanlar, yiyecek arayışıyla sürü halinde yola çıkarak araçların önünde duruyor. Oysa doğada hayvanların bizim yiyeceklerimize ihtiyacı yok. Bu durum, onların doğal yaşam tarzını bozarken, insanlara da maddi ve fiziksel zarar verme riski oluşturuyor” dedi.

reklam