reklam
reklam
DOLAR34,9465% 0.15
EURO36,5901% -0.1
STERLIN44,1852% -0.18
FRANG39,1294% 0.03
ALTIN3.013,96% 0,25
BITCOIN100.162,08-0.437
reklam

Yenidoğan çetesi savcısıyla ilgili haber sonrası gözaltına alınmışlardı: Adli kontrol kararı verildi

“Yenidoğan Çetesi” soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukat İrem Çiçek ile gazeteciler Dinçer Gökçe, Nilay Can hakkında adli kontrol kararı verildi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Yenidoğan çetesi savcısıyla ilgili haber sonrası gözaltına alınmışlardı: Adli kontrol kararı verildi
reklam

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca bazı haber siteleri ve sosyal medyada “Yenidoğan çetesini çökerten kahraman savcıya dosyadan el çektirildi” şeklinde gerçeği yansıtmayan paylaşımların ardından başlatılan soruşturma devam ediyor. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan avukat İrem Çiçek, halktv.com.tr Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Dinçer Gökçe ile gazetepencere.com Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Nilay Can, emniyetteki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. 

Burada soruşturmayı yürüten savcılığa çıkarılan Çiçek, Gökçe ve Can ifadelerinin ardından nöbetçi hakimliğine gönderildi. 

ADLİ KONTROL KARARI

Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli avukat İrem Çiçek’e “konutu terk etmemek” şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına hükmetti. 

Hakimlik, Dinçer Gökçe ve Nilay Can hakkında da adi kontrol kararı verdi. 

ÖZGÜR ÖZEL’DEN TEPKİ

Konuya ilişkin X hesabı üzerinden yazılı açıklama yapan CHP Genel Başkanı Özgür Özel kararın yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederek şu ifadeleri kullandı: 

“Bugün Avukat İrem Çiçek ve bazı gazetecilerin gözaltına alınma yöntemleri de, haklarında verilen adli kontrol kararları da hukuka ve vicdana uygun değildir. Yenidoğan çetesine ilişkin davada müdahillik talebi bulunan İrem Çiçek hakkında verilen ev hapsi kararı, dosyayı ve 18 Kasım’daki duruşmayı da etkileyeceğinden kabul edilemez, yeniden değerlendirilmelidir.”

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca resen başlatılan soruşturma kapsamında savcılık, söz konusu paylaşımların toplumda adalet duygusunu zedelemeyi amaçladığını, yargı ve devletin diğer kurumlarının basın yayın yoluyla aşağılandığını, haber ve paylaşımların “yanıltıcı bilgiyi alenen yayma”, “yargı organlarında görev yapan kamu görevlilerine karşı hakaret” ve “iftira” suçlarını oluşturduğunu belirtmişti. 

Soruşturmada 23 haber sitesi ile 13 sosyal medya hesabının incelendiği öğrenilmişti. 

 

 

reklam