reklam
reklam
DOLAR34,2906% 0.16
EURO37,0922% -0.36
STERLIN44,6008% -0.04
FRANG39,5736% 0.02
ALTIN3.029,35% 0,58
BITCOIN67.066,000.138
reklam
Funda KılıçkayaTÜM YAZILARI

Maden Felaketi Meclis’te Tartışma Yarattı: Sorumluların Gözardı Edilemeyeceği Vurgusu

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde yaşanan facianın ardından mecliste sorumluların belirlendiğini duyurdu.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Erzincan’ın İliç ilçesindeki yerli ortaklı Kanada firması tarafından işletilen altın madeninde yaşanan facia sonrasında sorumluların tamamının belirlendiğini belirterek hukuki yollardan hesap sorulmasını talep etti. Daha önceden de benzer felaketlerin yaşandığı bölgeyle ilgili birçok rapor ve mahkeme kararının bulunduğunu vurgulayan Barut, herkesin faciada kurtarılmayı bekleyen işçiler için dua ettiğini ifade etti.

“KİRLETME VE YAĞMA ARZUSU DEVAM EDİYOR”

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Ülkemizin ormanlarından topraklarına, yeraltı ve yerüstü tüm zenginlikleri yok ediliyor, yaşam hakkı hiçe sayılıyor. Maalesef AKP iktidarı, tam anlamıyla yağma politikalarını sürdürürken kaybettiğimiz geleceğimiz için üzülüyoruz. Ne yazık ki bu süreçte büyük acılar da yaşanıyor. Erzincan’ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Madencilik’te meydana gelen toprak kayması son örnektir” dedi.

“GÖZÜNÜ KARARTMIŞ BİR ŞEKİLDE FELAKETE SEBEP OLDULAR”

İktidarın defalarca uyarılara rağmen gereken önlemleri almadığını ve açılan davaları dikkate almadığını belirten Barut, “Bu maden, 2008 yılında faaliyete geçtiğinden beri sürekli çevresel felaketlere yol açmıştır ve bu konuda birçok mahkeme kararı bulunmaktadır. Çevresel raporlar da sunulmuştur. Ancak tüm bu uyarılara ve itirazlara rağmen göz göre göre bir felaket daha yaşandı. Sorumlular belli, hesap vermeliler. Bu tür acılar yaşanmasın diye mücadelemiz devam edecek. Kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımız için dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

reklam