reklam
reklam
DOLAR34,2906% 0.16
EURO37,0922% -0.36
STERLIN44,6008% -0.04
FRANG39,5736% 0.02
ALTIN3.029,35% 0,58
BITCOIN67.140,000.053
reklam
Funda KılıçkayaTÜM YAZILARI

Adana Atatürk Parkı’nda Anma Buluşması: Yitik Canlar Kalplerde Yaşıyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Adana Atatürk Parkı’nda Anma Buluşması: Yitik Canlar Kalplerde Yaşıyor
reklam

Adana’da DİSK, TMMOB, Adana Barosu ve Adana Tabip Odası öncülüğünde kentteki siyasi parti ile sivil toplum örgütleri, Atatürk Parkı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla depremde yaşamını yitirenleri andı.

Atatürk Parkı’ndaki tören, depremde hayatını kaybedenler için gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Adana Tabip Odası Başkanı Ahmet Suntur, kurumlar adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okudu.

“DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI”

Suntur, 11 ilde 15 milyon insanın etkilendiğini ve Adana’da 13 binanın yıkıldığını belirterek, yaşanan depremlerin, ülkenin depreme ne kadar hazırlıksız olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. “Defalarca vurguladığımız üzere, depremleri felakete dönüştüren, sağlamlıktan yoksun yapılar,” dedi. Depremden zarar gören insanların konut sorununun ücretsiz çözülmesi gerektiğini belirten Suntur, depremdeki sorumlulukların yargı karşısında hesap vermesi gerektiğinin altını çizdi. Acil sağlık sistemi düzenlemesi talebinde bulunan Suntur, depremin eğitim sistemini de vurduğunu belirterek, “Afetlerde tek bir canın bile yitirilmesine dayanacak halimiz yok,” ifadesini kullandı.

“YASIMIZ VE ACIMIZ HÂLÂ TAZE”

Daha sonra Eğitim Sen MYK Üyesi Evrim Gülez söz aldı. Gülez, “Geçen bir yıl içinde yüreklerimize kazınan sayısız acıyla yaşıyoruz. Zaman geçse de yasımız, acımız ve öfkemiz dinmedi,” dedi. Gülez, 6 Şubat depreminin ardından yaşanan yıkımın sorumlularının, olası deprem risklerine karşı önlem almaktan çok, afeti büyük bir felakete dönüştürecek politika ve uygulamaları devreye sokmaktan çekinmediğini ifade etti.

Anma etkinliği, mumlar yakılarak ve oturma eylemi yaparak sona erdi.

reklam