reklam
reklam
DOLAR34,2988% 0.03
EURO37,0369% 0.03
STERLIN44,4626% -0.09
FRANG39,4970% -0.18
ALTIN3.024,12% -0,17
BITCOIN68.230,201.555
reklam

Almanya’dan Türk vatandaşları için vize kararı: İtiraz hakkını da askıya aldı

Son zamanlarda schengen vizesi almak için gelen başvuruların önemli bir bölümünü geri çeviren Almanya yeni kararını da duyurdub. Türk vatandaşlarını Çin ve Fas vatandaşları ile aynı kefeye koyarak itiraz hakkını 2025 yılına kadar uzattığını duyurdu. Almanya’nın bu hamlesinden sonra başvurusuna gerekçesiz olarak ‘ret’ cevabı alanlar itiraz da edemeyecek

Yayınlanma Tarihi : Google News
Almanya’dan Türk vatandaşları için vize kararı: İtiraz hakkını da askıya aldı
reklam

Almanya’dan Türk Vatandaşlarına Yeni Vize Kararı: İtiraz Hakkı Askıya Alındı

Almanya, geçtiğimiz yıl Türkiye, Çin ve Fas’tan yapılan vize başvurularına yönelik getirdiği itiraz hakkı kısıtlamasını 2025 yılına kadar uzattı. Yeni düzenlemeyle birlikte Türk vatandaşları, vize başvuruları reddedildiğinde itiraz etme hakkını kullanamayacak.

Avrupa ülkeleri, özellikle son yıllarda Türkiye’ye yönelik uyguladığı vize politikalarındaki kısıtlamalarla dikkat çekiyor. Schengen ülkelerine yapılan vize başvurularında rekor seviyelerde ret oranı verilirken, Almanya’dan bu durumu daha da sıkılaştıracak bir hamle geldi.

İtiraz Başvuruları 2025’e Kadar Askıya Alındı

Almanya, sınır kontrollerini sıkılaştırdığı gibi, havaalanlarında ek güvenlik birimleri kurarak ülkeye girişleri zorlaştırdı. Bu kapsamda Türkiye’den gelen vize ret itirazlarının kabul edilmeyeceğini ve bu sürecin 30 Haziran 2025’e kadar uzatıldığını duyurdu.

2023 yılında yapılan bir açıklamada, Almanya Dışişleri Bakanlığı Türkiye, Çin ve Fas’ta vize retlerine ilişkin itirazların değerlendirilmesinin geçici olarak durdurulduğunu belirtmişti. Yeni karar ile bu sürenin bir yıl daha uzatılması, Türk vatandaşlarının vize reddine itiraz hakkını daha uzun süre kullanamayacakları anlamına geliyor.

Amaç Başvuru Süreçlerini Hızlandırmak

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “pandemi sonrası seyahat kısıtlamalarının kalkmasıyla birlikte, dünya genelindeki vize başvuru merkezlerinin yoğun bir talep yüküyle karşılaştığı” ifade edildi. Bu durumun vize randevusu almak isteyenlerin aylarca beklemesine yol açtığı belirtilirken, başvuruları inceleyen ekibin kapasitesini artırmak amacıyla itiraz başvurularına bakacak personelin başka birimlerde görevlendirildiği vurgulandı.

Sonuç olarak, Türk vatandaşlarının Almanya’ya yapacakları vize başvuruları, 2025 yılına kadar ret durumunda itirazsız sonuçlanacak. Almanya’nın bu adımı, vize sürecini hızlandırma amacı taşısa da, Türkiye’den gelen başvurulardaki kısıtlamaları daha da artırıyor.

reklam