reklam
reklam
DOLAR34,9026% 0.09
EURO36,6552% 0.04
STERLIN44,3569% -0.32
FRANG39,1724% -0.66
ALTIN3.010,94% -1,15
BITCOIN99.383,83-1.591
reklam

Araştırmacılar 20’den fazla ceset buldu: Hepsi aynı kaderi paylaşıyor

İngiltere’deki bir arkeolojik kazıda ortaya çıkarılan eski bir manastır, sadece rahibelerin ibadet ve ikamet yeri olmanın ötesinde, çok daha kapsamlı bir role sahip olduğunu gösteriyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

İngiltere’de Thames Nehri kıyısındaki bir arkeolojik buluntu, Orta Çağ’da hastaların iyileşmek için kime başvurduğunu ortaya koydu. 

focus.de’de yer alan habere göre 3 yıl önce araştırmacılar, İngiltere’nin en büyük nehirlerinden biri olan Thames Nehri kıyısında, temellerinin MS 8. yüzyıldan kalma olduğuna inanılan bir manastır kazdılar. Ancak bu keşif, sadece tarihsel bir yapıdan fazlasını çıkardı. 

Manastırın yakınında bulunan mezarlık, şaşırtıcı bir şekilde birçok kadın ve çocuğun da aralarında bulunduğu yirmiden fazla iskeletin bulunduğu bir alanı işaret ediyordu. Bu tür mezarlıkların genellikle kiliselerin yakınlarında yer alması beklenirken, burada bir manastırın yakınında ortaya çıkması ise alışılmadık bir durumdu. 

Ölüm nedenleri aynı

Arkeolojik kayıtlarda bulunan insan kalıntıları, genellikle MS 8. ve 9. yüzyılları kapsayan üç farklı kuşağa ait. Ancak Reading Üniversitesi’nin Facebook’ta yaptığı açıklamaya göre, yakın zamanda yapılan bir kazıda, hepsi benzer şekilde ölmüş yirmi yeni iskelet daha ortaya çıkarıldı. Ölen kişilerin ciddi hastalıklardan muzdarip olduğu belirtiliyor.

Öte yandan bulgular bu manastırın aynı zamanda bir hastane olarak kullanıldığı düşüncesini akıllara getiriyor. O dönemde insanlar, hastalıkları veya yaralanmaları için muhtemelen yerel rahibelere başvuruyordu.

reklam