reklam
reklam
DOLAR34,2906% 0.16
EURO37,0922% -0.36
STERLIN44,6008% -0.04
FRANG39,5736% 0.02
ALTIN3.029,35% 0,58
BITCOIN67.140,000.053
reklam
Funda KılıçkayaTÜM YAZILARI

Cem Karaca’nın Gözyaşları” Filmi Vizyon Macerasını Erken Bitirdi

Yayınlanma Tarihi : Google News
Cem Karaca’nın Gözyaşları” Filmi Vizyon Macerasını Erken Bitirdi
reklam

Sanatçı Cem Karaca’nın yaşam öyküsünü anlatan “Cem Karaca’nın Gözyaşları” isimli film, sanatçının eşi İlkim Karaca’nın telif hakları ödemesi talebi üzerine açtığı dava sonucu gösterimden çekildi. Bu konuda, filmi üreten şirketler bir açıklama yaptılar.

“Cem Karaca’nın Gözyaşları” adlı film, İlkim Karaca tarafından açılan bir dava neticesinde gösterimden alındı. Film, Cem Karaca’nın öyküsünü işliyor ve çekimlerin başlamasının ardından kısa bir süre içinde, sanatçının eşi İlkim Karaca, filmde kullanılan müziklerin telif haklarının kendisine aittiğini iddia ederek mahkemeye başvurdu. Mahkeme, İlkim Karaca’nın iddiasını haklı bularak, şikayetin kabulü için ondan 3,5 milyon TL teminat yatırmasını istedi. İlkim Karaca teminatı yatırdıktan sonra, film gösterimden çekildi. Bu kararın hemen ardından, filmi üreten Aytaç Medya Film Dizi Müzik Yarışma Yapımları şirketi, adaletin sağlanacağına dair bir açıklama yaptı.

KARARIN İLETİLMESİ

Yapımcı şirket Aytaç Medya’ya mahkemenin durdurma kararı iletildi ve böylece Cem Karaca’nın hikayesini anlatan film gösterimden kaldırıldı.

YAPIM ŞİRKETİNİN AÇIKLAMASI

Yapım şirketinin yaptığı açıklamada, “26 Ocak 2024 Cuma günü itibarıyla seyircilerle buluşturduğumuz, büyük bir titizlik ve çaba ile hazırladığımız ‘Cem Karaca’nın Gözyaşları’ filmimiz, davacının mahkemeye yatırdığı 3,5 milyon TL teminat ile alınan tedbir kararı neticesinde durduruldu ve gösterimden çekildi” denildi.

“İZİNLER ALINMIŞTI” VURGUSU

Şirketin ifadelerine göre, İlkim Karaca filmdeki şarkılar için izin alınmadığını iddia ederek dava açmış olsa da, filmde yer alan eserler için Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) üzerinden şarkıların sahiplerinden gerekli izinler alınmıştı. Filmde kullanılan “Muhtar, Emrah, Tamirci Çırağı, Namus Belası, Çok Yorgunum, Ceviz Ağacı, 1 Mayıs, Bekle Beni, Dadaloğlu, Hep Kahır” gibi şarkıların büyük bir kısmının telif hakkı Cem Karaca’nın oğlu ve filmin danışmanı olan Emrah Karaca’ya aittir.

 

reklam