reklam
reklam
DOLAR34,9046% 0.09
EURO36,6153% -0.06
STERLIN44,3185% -0.4
FRANG39,1394% -0.74
ALTIN3.009,77% -1,19
BITCOIN100.177,85-1.331
reklam

Fıkra gibi! Bu da dolandırıcılık protokolü

Diyarbakır’da, organize suç örgütü üyesi Ahmet Y.’nin beraat edeceği vaadiyle savcı ve hakimin adını kullanarak dolandırıcılık yapan Seyithan S., 4 yıl hapis cezası aldı. Mağdurun zararını giderdiği için ceza 1 yıl 4 aya indirildi.

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Diyarbakır’da Cumhuriyet Başsavcısı ile Bölge İstinaf Mahkemesi’nde bir hakimin adını kullanarak beraat sözü verip dolandırıcılık yapan ve kendini MHP İlçe Başkanı olarak tanıtan Seyithan S.’nin yargılanmasına ağır ceza mahkemesinde devam edildi.

Halen Organize Suç Örgütü lideri olmaktan tutuklu bulunan Ahmet A. istinaf mahkemesindeki başka bir dosyası ile alakalı Seyithan S. ile iletişime geçtiğini, bu kişinin hakim ve savcıları tanıdığını, 5 yıl ceza aldığı dosyasıyla ilgili beraat kararı aldırabileceğini belirterek, kendisinden 150 bin lira istediğini söyledi.

130 bin nakit verip, 20 bin lirayı da hesabına gönderdiğini belirten Ahmet A. aradan uzun zaman geçmesine rağmen sonuç alamadığını ve sanığın kendisini oyalayınca dolandırıldığını anladığını söyledi.

KONUM ATTIM AMA LOKANTADA KARŞIMA ÇIKTI

Sanık Seyithan S. alkolün etkisiyle hâkim, savcıları tanıdığını söylediğini itiraf ederek, olayın yanlış anlaşılma olduğunu iddia etti.

Dolandırdığı Ahmet A.’nın kendisini aradığında Diyarbakır’da olduğu halde Elazığ’da olduğuna dair konum gönderdiğini, bu konumu da Elazığ’daki bir arkadaşının kendisine gönderdiğini belirterek, “Elazığ konumunu attıktan sonra kendisiyle Diyarbakır’da bir lokantada tesadüf karşılaştık. Bana ‘Hani Elazığ’daydın, paramı neden geri vermiyorsun’ dedi. Bende panikle polisi aradım” dedi.

700 BİN LİRA İSTEDİ SONRA 150 BİNE DÜŞTÜ

Mahkeme, sanığın mağdur Ahmet A.’dan ilk etapta 700 bin lira istediğini, ardından 150 bin liraya anlaştıklarını, aralarında bir protokol yaparak ceza dosyasının beraatla sonuçlanmadığı taktirde sanığın mağdura ödenen ücretin iki katını ödeyeceğini taahhüt edip imza altına aldıklarını belirtti.

Anlaşmanın üzerinden 4 ay geçmesine rağmen sonuç alamayan mağdurun parasını geri istediğinde sanığın kendisini sürekli oyaladığı, sanığın olaydan önce de Elazığ’da olan bir arkadaşının kendisine gönderdiği Elazığ konumunu inandırıcı olmak için mağdura Whatsapp’tan gönderdiği, ardından Diyarbakır’da lokantada tesadüf karşılaşınca sanığın korku ve panikle polisi aradığı ifade edildi.

İŞ OLMAZSA İKİ KAT ÜCRET ÖDENECEK DİYE PROTOKOL

Sanık ve mağdura ait ıslak imza bulunan protokolde, “İstinaf mahkemesi dosyayı ilk derece mahkemesi olarak ele alıp yeniden yargılama yapıp Ahmet Y.’nin beraatına karar verecek. Anlaşılan miktar 150.000 TL karşılığında anlaşılmıştır. 30 Eylül 2022’de iş bitecek şayet iş bitmezse Seyithan S. verilen paranın iki katını verecektir” ibareleri de dikkate alındığında sanığın kamu görevlileriyle ilişkisi olduğundan ve bu kişiler nezdinde hatırı olduğundan bahisle dolandırıcılık suçunu işlediğinin sabit olduğu ifade edildi.

Mahkeme sanığı 4 yıl hapisle cezalandırdı; ardından maddi zararı giderip mağdurun şikâyetini geri alması üzerine cezayı 1 yıl 4 aya indirdi.

Sanığın sabıka kaydına da yansıyan suç işlemeye yatkın kişiliği, yargılama sürecinde pişmanlığını gösteren davranışının dosyaya yansımamış olması ve yeniden suç işlemeyeceğine dair olumlu bir kanaate varılamadığından cezasında iyi hal indirimi uygulanmadı.

Kasten yaralama suçundan başka mahkemede ceza aldığı ve bu cezası ertelendiği için hakkında Asliye Ceza Mahkemesine de ihbarda bulunulmasına karar verildi.

reklam