reklam
reklam
DOLAR34,2906% 0.16
EURO37,0922% -0.36
STERLIN44,6008% -0.04
FRANG39,5736% 0.02
ALTIN3.029,35% 0,58
BITCOIN67.140,000.053
reklam
Funda KılıçkayaTÜM YAZILARI

Seyhan Başkanı Akay, Deprem Anmasında Birlik Mesajı Verdi: ‘Birlikte Aşacağız, Unutmayacağız’

Yayınlanma Tarihi : Google News
Seyhan Başkanı Akay, Deprem Anmasında Birlik Mesajı Verdi: ‘Birlikte Aşacağız, Unutmayacağız’
reklam

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, 6 Şubat depremlerinin birinci yıl dönümünde 50.000’den fazla insanın hayatını kaybettiğini anarak, dayanışmanın devam edeceğinin altını çizdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birçok şehri derinden etkilediğini belirten Akay, yıkılan binlerce yapının ardından kaybedilen on binlerce hayatın yarattığı acının her bir ölüm haberinde katlandığını ifade etti. Ancak, enkazdan kurtarılan her bireyin yaşattığı mutluluğun da bu acıya karıştığını vurguladı. Devlet, yerel yönetimler, STK’lar ve bireylerin gösterdiği dayanışmanın önemine değindi.

Akay, Seyhan Belediyesi’nin deprem anından itibaren ihtiyaçların karşılanması için seferber olduğunu belirtti. Seyhan Arama Kurtarma ekibinin hızla müdahale ettiğini, belediye tesislerinin insanların barınma ve ısınma ihtiyacını gidermek için açıldığını, AFAD ile birlikte kurulan çadırlar ve dağıtılan yardımlarla halkın yanında olduklarını anlattı. Depremden etkilenen Seyhan dahil, Adana’nın diğer ilçeleri ve depremin vurduğu diğer şehirlere de destek verdiklerini aktardı. “Acıları paylaşarak azaltır, zorlukları dayanışmayla aşarız” diyen Akay, hiçbir vatandaşı yalnız bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını söyledi. Depremde kaybedilen her bireyi rahmet ve özlemle andıklarını belirtti, dayanışma ve birlik vurgusu yaptı.

 

reklam