reklam
reklam
DOLAR35,3292% -0.05
EURO36,4971% -0.05
STERLIN43,5864% -0.36
FRANG38,7170% -0.19
ALTIN3.034,01% 0,25
BITCOIN92.734,50-1.903
reklam

Zihinsel sağlık sorunları yüzünden her ay 20 bin kişi işten çıkıyor

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırma zihinsel sağlık sorunları yaşayan kişi sayısındaki çarpıcı artışı ortaya çıkardı. Araştırmaya göre; her ay 20 bin kişi zihinsel sağlık sorunları nedeniyle işten çıkıyor.

Yayınlanma Tarihi : Google News
Zihinsel sağlık sorunları yüzünden her ay 20 bin kişi işten çıkıyor
reklam

Sağlık sorunları zaman zaman iş hayatımızı olumsuz etkileyebiliyor. Şimdi yeni bir araştırma zihinsel sağlık sorunlarının da iş hayatında son derece etkili olduğunu gösteriyor.

İngiltere’de yapılan yeni bir araştırmaya göre, iş göremezlik yardımlarının üçte ikisi zihinsel sağlık sorunları nedeniyle çalışamayan kişilere veriliyor. Bu yardımlardan yararlananların her biri ortalama 2,7 sağlık sorununa sahip; bu da tıbbi sorunlar daha karmaşık hale geldikçe yardım faturasının daha da pahalı hale gelebileceğini gösteriyor.

Verilerin, İngiltere’nin düşünülenden daha büyük ama daha hasta bir iş gücüne sahip olduğunu gösterdiği belirtildi.

İngiltere’de bağımsız bir düşünce kuruluşu olan Çözüm Vakfı’ndan Ekonomisti Hannah Slaughter şunları söyledi: “Artan sağlık sorunlarıyla mücadele etmek, 2020’ler boyunca karşı karşıya kalacağımız büyük bir sosyal ve ekonomik zorluk.”

Veriler aynı zamanda yüzde 69’unun zihinsel ve davranışsal bozukluklar nedeniyle çalışamayacağını ve çoğu kişinin (538 bin) iş arama şansının bile bulunmadığına karar verildiğini gösteriyor.

ON YIL ÖNCEYE GÖRE ÜÇ KAT DAHA FAZLA

Veriler, fiziksel rahatsızlıkların da aynı zamanda insanların çalışamama nedenlerinin büyük bir bölümünü oluşturduğunu; sırt ve eklem sorunlarının yüzde 48’i kapsadığını gösteriyor. Çalışamayan veya uzun süreli hasta olan insan sayısındaki artışın diğer nedenleri arasında, vakaların yüzde 15’ini oluşturan diyabet ve obezite gibi kronik sağlık sorunları yer alıyor.

Kalp hastalığı ve fıtık gibi sindirim hastalıkları vakalarının da yüzde 20’sinden fazlasına hakim olduğu görülüyor.

Sosyal yardımların maliyetini kontrol altına almak için artan bir baskıyla karşı karşıya olan Rishi Sunak, bu rakamları düşürme kararlılığında ve şunları söyledi:

“İmkanı olan herkesi çalışmaya teşvik etmeliyiz. Artık çalışmaya uygun olmadığı düşünülen neredeyse 2,5 milyon çalışma çağında insanımız var ve bunun doğru olduğunu düşünmüyorum. On yıl öncesine göre üç kat daha fazla insanı işsiz bırakıyoruz. Bu bana düzgün çalışan bir sistem gibi gelmiyor.

Çok çalışmayı ödüllendiren bir topluma güçlü bir şekilde inanıyorum. Bunun hakkında çok konuştum ve çalışmanın bize bir amaç duygusu, bir kimlik duygusu verdiğine inanıyorum.”

Ancak bir düşünce kuruluşu olan Sağlık Vakfı’ndan Christopher Rocks, verilerin akıl sağlığının insanların çalışma yeteneği üzerinde artan önemini güçlendirdiğini söyledi. Rocks ayrıca, ciddi sağlık sorunları nedeniyle uzun süredir hasta olan kişilerin sosyal yardımlarının kesilmesinin ters etki yaratacağı konusunda da uyardı.

reklam